Feljutott az élvonalba a KFC!

Két fordulóval a bajnokság vége előtt – a Slavoj Trebišov elleni győzelmével – hétpontos előnyre tett szert a KFC Komárom, amely ezzel bebiztosította bajnoki címét a szlovák második ligában. A lila-fehérek a következő idényt – a klub történelme során először – a legmagasabb osztályban kezdhetik meg. A szenzációs feljutás után a csapat edzőjét, Radványi Miklóst kérdeztük.

SLAVOJ TREBIŠOV – KFC KOMÁROM 1:3 (0:1)
Tőketerebes, 382 néző. Vezette: Smolák
Gól: 62. Song, illetve 42. Bayemi, 50. Németh T., 67. Sylvestr
Sárga lap: 64. Buhaj, 84. Matta, illetve 30. Šmehyl, 81. Ganbayar

KFC: Filip Dlubáč – Stephen Adayilo Daniel, Dominik Špiriak, Martin Šimko, Šimon Šmehyl, Dávid Kmeťo (46. Jakub Sylvestr), Dan Ožvolda, Németh Tamás, Ganbayar Ganbold (90. Eckl Patrik), Christian Emmanuel Nguidjol Bayemi (79. Boris Turčák), Patrik Voleský (69. Tóth Gábor). Vezetőedző: Radványi Miklós

SLAVOJ: Dávid Slávik – Biljalj Iseni, Roland Buhaj, Ervín Matta, Marián Tandara, Michal Matúš (46. Bakuri Jinjolava), Frankline Yusinyu Tangiri, Boris Druga (84. Erik Urbaniek), Hwanyoung Song (62. Filip Pálfi), Pablo Fernandes Beque Bechardas (62. Radoslav Stričko), Jakub Škovran (62. Viktor Tatar). Vezetőedző: Ondrej Desiatnik



Radványi Miklós:
Mentálisan is nagyon erős ez a társaság

Hétről hétre közelről láthattam, hogy a játékosokon túl te magad is mennyi munkát és energiát raktál bele ebbe a történelmi sikerbe. Szóval csakis azzal tudom kezdeni: Miklós, köszönjük szépen!

Nagyon örülök, hogy így látod és én is köszönöm szépen!

Még csak néhány óra telt el a terebesi győzelem óta. Mennyire sikerült tudatosítanod, hogy ezzel a bajnoki címmel hosszú időre beírtad magad a KFC és a város sporttörténetébe?

Történelmet írni mindig kiváltságos dolog. Persze még időre van szükség, hogy mindezt az ember igazán felfogja. Örülök neki, hogy annak a munkának, amit három évvel ezelőtt elkezdtünk Komáromban, most beérett a gyümölcse. Az egész csapat és a stáb megérdemli ezt a sikert. Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, hogy kivívták az első osztályba való feljutást.

Te magad ezt nem először éled át edzőként: a DAC-cal már volt részed ehhez hasonló sikerben. Mennyire lehet összehasonlítani ezt a mostani II. ligás bajnoki aranyat a korábbival?

Nagy különbség van a kettő között. Akkor a DAC kiesett az első ligából, visszatértem és egy év alatt sikerült visszavezetni a csapatot a legmagasabb osztályba. Komáromban ezzel ellentétben egy koncepciózus munka, hosszú távú építkezés zajlott. A DAC-nál akkor tapasztalt, sokat látott labdarúgók által a rendelkezésemre, míg a KFC-ben döntően fiatal, de sikerre éhes játékosokkal dolgozhatok, akikkel lépésről lépésre építkeztünk. Úgy gondolom, hogy erre a feljutásra az idény elején senki nem számított. De az, hogy 28 mérkőzésből 21 győzelmet arattunk, önmagáért beszél. Meg kell emelnem a kalapom a játékosaim teljesítménye előtt, különösen azért, mert elbírták azt a pszichés terhet is, ami egy ilyen éles versenyhelyzettel együtt jár. Mentálisan is nagyon erős ez a társaság.

Mikor érezted, hogy ez most már megvan?

2:0-nál már tudtam, hogy nagy baj nem lehet, de a harmadik gólunk volt az, ami végképp megnyugtatott. Tudtam, hogy az én csapatom húsz perc alatt már nem fog két gólt kapni. Ezzel együtt nagyon kemény volt a Terebes elleni mérkőzés, az ellenfél nem adott semmit ingyen.

A közvetlen riválisok gratuláltak már a feljutáshoz?

Nagyon sokan gratuláltak, köztük a Púchov és a Slovan B edzője, de az összes üzenetet még nem tudtam elolvasni. Csapatvezetőnknek pedig az Eperjes csapatvezetője is kifejezte elismerését.

Gondolom, a hazafelé vezető út során a megszokottnál több megállót is beiktattatok.

Ezt a pillanatot most ki kell élvezni, hiszen egy ilyen siker nem mindennap adatik meg egy játékos életében. Hajnali négy körül érkeztünk haza, nagyon jó volt a hangulat, de egy ilyen diadal után ennek így kell lennie.

Van még két mérkőzés a bajnokságból, a KFC számára különösebb tét nélkül. Hogyan tovább?

Vannak a csapatban – sárga lapok miatt – eltiltások. Vannak kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódók, valószínűleg ők már lépnek pályára a hátralevő két meccsen, hogy a nyári felkészülést százszázalékos állapotban kezdhessék el. Németh Tomira például kisebb térdműtét vár. Az ő számára is szerencsésebb lenne, ha ezen a beavatkozáson minél hamarabb túlesne. Ez persze nem azt jelenti, hogy félvállról vennénk az utolsó két találkozót, hiszen a bajnoki cím kötelez.

Langschadl Mátyás

Top