Premier a színházban

Arthur Miller Az ügynök halála című drámáját mutatja be a Komáromi Jókai Színház társulata szeptember 16-án, pénteken 19.00 órai kezdettel. Múlt héten sajtótájékoztatót tartottak az alkotók.

Az ügynök halála-jelenetMokos Attila (Willy Loman) és Bandor Éva Jászai Mari-díjas (Linda) az előadás egyik jelentében

Forgács Péter rendező, akinek betegsége miatt halasztották márciusról szeptemberre a premiert, arról beszélt, hogy sok témáról szól a darab. „Van egy ember, akinek az a tragédiája, hogy kevesebb, mint amit képzel, vagy hisz magáról. Feltehetjük a kérdést: mi, magunk, mennyiek vagyunk? A másik fő téma a hazugság. És ott a család. A családban élés a legőrültebb helyzetekhez hasonlatos” – fogalmazott Forgács Péter.

Az előadás megjelent szereplői, Mokos Attila (Willy Loman), Bandor Éva Jászai Mari-díjas (Linda), Tóth Károly (Biff) és Skronka Tibor (Ben) a próbafolyamatról, szerepeikről beszéltek. Tóth Tibor Jászai Mari-díjas színművész, színházigazgató örömét fejezte ki, hogy valamennyi új bemutatójuk előtt sajtótájékoztatón fogadják majd a sajtó képviselőit.

Elhangzott, Az ügynök halála arról a megrendítő folyamatról is vall, amikor az ember elméjében egyszer csak előtörnek a múlt meg nem emésztett emlékei, és az elfojtott, elhallgatott tikok és tévedések rátelepednek a jelenre, és felzabálják a jövőt.

Szó esett még Gadus Erika (ő a jelmeztervező is) nem mindennapi díszletéről, ami amolyan labirintus, amely lehetővé teszi a ki-, bejárkálást az élet lejtőjén, de több mindent szimbolizál.

A sajtótájékoztató résztvevőiVarga Emese dramaturg, Mokos Attila színész, Skronka Tibor színész, Tóth Tibor Jászai Mari-díjas színész, színigazgató, Forgács Péter rendező, Bandor Éva Jászai Mari-díjas színésznő, Tóth Károly színész a sajtótájékoztatón

Az ügynök halála című dráma a pénteki premier után, vasárnap 15.00 órakor, a jövő héten, szeptember 22-én, csütörtökön 15.00, szeptember 23-án, pénteken és 24-én, szombaton 19.00 órakor tekinthető meg a Komáromi Jókai Színházban.

Bárány János
Fotó: Klinko Fanny és Kiss Gibbó Gábor

Top