Kerékpáros felvonulás Komáromban

A Szabadság Vándorai túrakerékpáros egyesület az Európai Mobilitás Hete elnevezésű kampányba bekapcsolódva kerékpáros felvonulást szervez Komáromban. Szeptember 18-án, kedden délután 6 órakor a Klapka térről indulnak a kerékpárosok, hogy körbetekerjék a várost.

kerekpar_klapka_ter

Közös tekeréssel szeretnék felhívni a figyelmet a kerékpáros közlekedés fontosságára a szervezők. „Mivel Komáromban is egyre nagyobb problémát okoz az utak túlzsúfoltsága, ezért döntöttünk úgy, hogy szeretnénk felhívni a lakosok figyelmét egy alternatív közlekedési módra, a kerékpározásra. Minél többen ülünk kerékpárra, annál erősebb lesz a közösségünk, és így a jövőben több sikerrel érvényesíthetjük majd szavunk, amikor új kerékpárutakért vagy bringatárolókért lobbizunk“ – mondta az egyesület elnöke, Bujna Zoltán. Gyermekes családok számára is ez egy kitűnő délutáni program, hiszen a felvonulás lassú lesz.

A Regiojet is bekapcsolódik az Európai Mobilitás Hetébe: szeptember 22-én, szombaton egész nap ingyen utazhatunk a Pozsony–Komárom vasútvonalon. Ugyancsak szombaton egész nap díjmentesen szállhatunk fel a komáromi városi buszokra is. A megyei önkormányzat támogatásának köszönhetően pedig Komáromon kívül, a helyközi buszjáratokon is jelentős kedvezményeket kapnak a teljes jegyárral utazók, akik a tanulók számára érvényes, kedvezményes áron válthatnak jegyet egész héten.

Az Európai Mobilitási Hét a fenntartható városi közlekedéssel kapcsolatos kampány. Minden évben szeptember 16. és 22. között rendezik Európa-szerte, célja, hogy az önkormányzatokat a környezetbarátabb közlekedési formák fejlesztésére biztassa, az embereket pedig arra, hogy az autók helyett válasszanak inkább más közlekedési formát.

(d)

Top