Komáromi étterem nyert

Három csallóközi étterem és egy panzió konyhafőnökei mellett, a komáromi Kortina étterem ínyesmesterei, Ševčík István főszakács és Kajtár Tamás szakács is indultak a Csallóköz étele címért szeptember 10-én, a dunaszerdahelyi MOL Arénában.

Kortina-kép Ševčík István és Kajtár Tamás akcióban

Marha flank (hasaalja) steakjük, amelyet kukoricakrémmel és paradicsomos-édesköményes fűszeres olajjal készítettek, a zsűri véleménye szerint csupán Kubík Marcelnek, a várkonyi Amade Château szakácsának harcsapaprikásával vetekedett. A Kortina étterem étele így holtversenyben lett első.

„Nagy öröm ez számunkra. Különösen azért, mert fiatal étterem vagyunk, tavaly augusztus tizennyolcadikán nyitottunk, és már van egy ilyen szép eredményünk” – mondta el hetilapunknak Šimonová Martina, a Kortina étterem tulajdonosa, aki személyesen részt vett a dunaszerdahelyi versenyen. Tudatta, hogy a Kukkónia Polgári Társulás szólította meg őket, amellyel éttermük együttműködik. A versenyt eredetileg júniusban rendezték volna, ám akkor elmaradt, majd a nyári turistaidény miatt végül szeptember eleje mellett döntöttek a szervezők.

„A steak, amelyet szakácsaink a MOL Arénában elkészített, korábban is szerepelt az étlapunkon, ebédre kínáltuk menüben. Mindketten kiváló szakemberek. Ševčík István Ausztriából, a Kempinski hotelből jött haza, Kajtár Tamás is több nagy étteremben főzött a Kortina előtt. A versenyt megelőzően itthon előkészítették az alapanyagokat, bepácolták a húst, és bizonyos eszközöket is vittek magukkal a MOL Arénába” – avatott a részletekbe a tulajdonos asszony.

Elmondta, többféle steak szerepel éttermük étlapján, köztük az aranyérmes marha flank (hasaalja) steak is, csak nem kukoricakrémmel, hanem egyéb köretekkel kínálják. Vendégeik pedig bizonyára örömmel próbálják ki díjnyertes séfjeik további finomságait is.

B. J.
Cséfalvay Á. András fotója

Top