Járdafelújítás 150 ezerből

Az idei évben jelen állás szerint 150 ezer eurót fordít a város járdák teljes körű felújítására. Kérdés, hogy ebből mennyi járdaszakasz rendbetételére futja, a képviselők mindenesetre jóváhagytak egy 16 tételes listát.

jarda

Még 2016-ban kezdődött járdafelújítás Komáromban, akkor született elvi döntés arról, hogy a jövőben fokozatosan tegyék rendbe a városi járdákat. Azóta minden évben 150 ezer eurós pénzcsomagot különítenek el erre a célra. Először a Temető sor és a Belső körút egy járdaszakasza újult meg, majd 2017-ben a Gazda utca és a Szövetkezeti utca következett. Tavaly a Štefánik tér, a Lúdpiac tér, a Petőfi utca, a Lehár utca és az Építők utcája járdái újultak meg. A felsoroltakon kívül a nagy útfelújítási projekt keretében további járdaszakaszokat is rendbe raktak, a Király püspök utcán, az Eötvös utcán és a Jókai utcán.

A Nádor utca Fürdő utcáig húzódó szakaszára még az előző évből rendelkezésre áll a pénzforrás. Ezen kívül 16 további járdaszakasz felújítása szerepel a tervekben az elkövetkező években, a táblázatban szereplő sorrendben.

tablazat

Az teljesen biztos, hogy az idei 150 ezer eurós pénzkeret nem elég a felsorolt tételekre, ugyanakkor fokozatosan mindegyik felújítására sor kerülhet az elkövetkező néhány évben. A sorrend megállapításában figyelembe vették a lakossági kéréseket, a közműszolgáltatók kéréseit és terveit – van, ahol a járda alatt hamarosan vezetékeket cserélnek, így ésszerű ezt követően belefogni a járdafelújításba.

(d)

Top