Újra meghirdették az 57. Jókai Napokat

A Komáromi Jókai Napok Alapítvány, Komárom városa és az Egressy Béni Városi Művelődési Központ meghirdette az 57. Jókai Napokat, a szlovákiai magyar amatőr színjátszók, kisszínpadok és diákszínpadok országos fesztiválját. A szervezők bíznak abban, hogy két év kényszerszünet után idén ismét megvalósulhat a rendezvénysorozat.

„Idén már az 59. Jókai Napokat kellene szerveznünk, de az 57. Jókai Napokat szervezzük újra – nyilatkozta Bajkai Csengel Mónika főszervező. – A fesztivál maga június közepén van ugyan, de a szervezés már februárban elkezdődik. Két évvel ezelőtt is így történt, meghirdettük az 57. Jókai Napokat, szép számmal akadtak is jelentkezők, de március közepén lezárták az országot. A hagyományos, júniusi fesztiválhét a világjárvány áldozatává vált, de továbbra is bizakodtunk, kitűztünk egy novemberi dátumot, ám akkor sem lehetett megtartani. Nagy csalódás volt, ugyanis a júniusi fesztiválra jelentkező 12 csoport közül 9 csoport ősszel is el tudott volna jönni.”

A főszervező elmondása szerint vannak csoportok, amelyek már nagyon szeretnének bemutatkozni Komáromban és várják a találkozást. Tavaly ősszel – amolyan félig online, félig jelenléti formában – ha kevesebb résztvevővel is, de megtartották az amatőr színjátszók szepsi fesztiválját, ami tulajdonképpen a Jókai Napok testvérfesztiválja. „Azok az emberek, akik arra tették fel az életüket, hogy amatőr- vagy diákszínházat csináljanak, azok így, vagy úgy megtalálják annak a módját, hogy készüljenek egy-egy produkcióval. Tehát jelenleg a remény az, ami összetartja tulajdonképpen ezt a mozgalmat” – tette hozzá.

A Jókai Napok tervezett időpontja 2022. június 13–19., jelentkezni kizárólag írásban lehet – postai úton vagy e-mailben – április 15-ig a következő címen: Egressy Béni Városi Művelődési Központ, Vár út 1. (Hradná 1), 945 01 Komárom (a borítékra írják rá „Jókai Napok“), e-mail: csengel.monika@gmail.com. További információ a 0907 799 823-as, a 035 7713 547-es telefonszámokon vagy a feltüntetett e-mail címen kérhető.

(d)

Top