Ismét jó értékelést kapott kórházunk

Újra elkészítette éves kórházértékelését a gazdasági és szociális reformokkal foglalkozó INEKO intézet. A Komáromi AGEL Kórház az 5. legjobb lett az általános kórházak rangsorában. Ez ugyan azt jelenti, hogy az előző évhez képest két pozíciót rontott kórházunk, ám így is egyértelműen kijelenthető, hogy jónak értékelték az intézményben folyó szakmai munkát, a körülményeket, a gazdasági helyzetet.

A komáromi egészségügyi intézmény 2019-ben még csak a 14. helyen állt az általános kórházakat összesítő rangsorban, egy évvel később a 7. helyre jött fel, tavaly pedig már a bronzérmes pozíciót foglalta el. A korábbi évekhez hasonlóan a kassai-sacai kórház végzett a rangsor élén, amelyet a komáromihoz hasonlóan ugyancsak az AGEL SK magántársaság működtet. Országszerte 32 általános kórházat értékelt az intézet, így a komáromi kórház helyezése egyértelműen jónak mondható.

Az enyhe visszaesés annak is köszönhető, hogy az elmúlt években számos építkezés, felújítás zajlott, ami kisebb kellemetlenségekkel járt a páciensek és az egészségügyi személyzet számára is. Tekintettel erre is, az egészségügyi intézmény vezetése pozitívan tekint az INEKO értékelésére. „Két rendkívül nehéz év áll mögöttünk, de a nehézségeket leküzdöttük annak ellenére, hogy kórházunkban is küzdünk az orvos- és nővérhiánnyal. Az ötödik hely ezért hatalmas siker. Mindannyian örülünk az új sürgősségi központnak, az új rendelőknek és egészségügyi berendezéseknek, illetve az MRI-állomásnak, ami néhány hét múlva megnyitja kapuit“ – nyilatkozta Miroslav Jaška kórházigazgató, aki 5 éve vezeti az intézményt.

„Leginkább annak örülünk, hogy a páciensek bizalommal fordulnak hozzánk a szélesebb régióból, sőt, a határ túloldaláról is. A Komáromi AGEL Kórház az egyik legnagyobb munkáltató a térségben csaknem hatszáz alkalmazottunk van – ez az eredmény mindannyiunk közös sikere. Egyúttal motivál is bennünket a jövőre nézve, hogy folytassuk munkánkat és továbbra is fejlődjünk, fejlesszünk“ – fűzte hozzá az igazgató. A kórház hosszú távú célja bebizonyítani, hogy egy regionális kórház is színvonalas egészségügyi szolgáltatásokat képes nyújtani, ahol kiváló szakemberek gondoskodnak a páciensekről, korszerű felszereléssel folynak a kezelések, a szakmai hozzáértés pedig megértéssel párosul.

A rangsorbeli 5. hellyel a komáromi kórház minden más térségbeli általános kórházat jócskán megelőzött, így például a lévait (18. hely), a dunaszerdahelyit (25. hely), a lévait (18. hely) és a galántait is (29. hely). Egyes kiskórházakat az intézet nem is értékelt, miután ezekben túl kevés osztály működik.

Az érsekújvári és a nyitrai kórházat az állami egyetemi kórházak kategóriájában értékelték, ahol 11 intézmény közül előbbi a 7. helyen, utóbbi a 9. helyen végzett. Ebben a kategóriában a rózsahegyi egyetemi kórház lett az első.

(cs)

Kapcsolódó cikkeink:
A sürgősségi betegellátás nem orvosi ügyelet
MRI-viszgálat a komáromi kórházban
Kórházunk a legjobbak között
Nincs veszélyben a komáromi kórház

Top