Harmincnégy bérlakást adnak át Izsán

Befejeződött a bérlakások építése Izásn, a község központjában, a templom mellett, az egykori egészségügyi központ helyén. A Litomericky Nándor építész által tervezett különlegesen esztétikus ingatlanban harmincnégy család kezdhet majd új életet.

A legkorszerűbb építkezési technológiával készült házban felvonó biztosítja a lakók kényelmét. A minimális energiaigényű egy- és kétszobás lakások mérete az Állami Lakásépítő Alap által kiadott útmutatásnak megfelelően lett kialakítva. A lakások különlegessége, hogy mindegyikhez tartozik balkon is.

„Az önkormányzatunkhoz egyre több lakáskérvény érkezik – közölte Domin István polgármester. – Az igénylők közt több olyan személy is van, aki más településről szeretnének ideköltözni. Jelenleg több mint nyolcvanan vannak a várólistán. Nagy öröm számomra, hogy egyre több izsai fiatal tervezi felnőttként is itthon a jövőjét. Községünk egyre növekvő népszerűségét és vonzerejét jól mutatja, hogy azon kevés települések közé tartozunk, ahol a lakosság száma növekvő tendenciát mutat. A nagy igényre való tekintettel kezdtünk neki még 2018-ban a harmincnégy bérlakás építésének. Sajnos az építkezés, különböző, tőlünk független okok miatt a tervezettnél jobban elhúzódott.”

Az 1802 lakost számláló községben ezzel hetvenegyre emelkedett a bérlakások száma. A polgármestertől a továbbiakban megtudhattuk, hogy jelenleg az adminisztrációs ügyek lebonyolítása zajlik. A lakók az újév első napja után költözhetnek be a lakásokba. „Remélhetőleg sok öröm vár majd a lakosokra új otthonukban” – tette hozzá.

JN.

Top