Komárom újabb szabadidőparkot nyerne

Két évvel ezelőtt nem sikerült, most újra itt a lehetőség: Komárom is benevezett a Kaufland áruházlánc internetes szavazáson alapuló versenyébe, melynek során összesen hét város vagy városrész nyerhet egy sport- és szabadidőközpontot. A verseny május 30-án kezdődik és július 3-án zárul – mint már oly sokszor, most is a méhecskés civil csoport vállalta a voksolás koordinálását.

A K Park névre keresztelt létesítményért folyó versenybe azok a városok és városrészek nevezhettek be, ahol működik Kaufland áruház, ám az előző három évben még nem nyertek. Járásunkban ez csak Komáromra érvényes, az önkormányzat be is nevezett a versenybe, amely három kategóriában zajlik majd – Komárom a 30 ezer lakosnál népesebb városokkal méri össze erejét. Minden kategóriában 2-2 város vagy városrész nyeri meg a díjat, illetve egy hetedik bónusz szabadidőparkot is megépít az üzletlánc.

Kategóriánként a két legtöbb voksot kapó település jogosult a nyereményre, ám a szavazatok számlálásánál figyelembe veszik az adott város lakosainak számát – egy népesebb településen egy szavazat kevesebbet ér majd, mint egy kisebb városban. A hetedik szabadidőparkot az a település nyeri, amelyikre kategóriától és népességtől függetlenül a legtöbben voksoltak – ha ez a 2022-es versenykiírás idején is így lett volna, Komárom már akkor nyert volna egy K Parkot.

A szabadidőpark gördeszkás elemeket, streetball kosárpályát, pingpongasztalt, workout konstrukciót, mászófalat, padokat és asztalt, bringaállványt, szemeteskosarat és zöld növényzetet is magába foglal.

Szavazni a kauflandpark.sk weboldalon keresztül lehet, május 30-tól július 3-ig. Az első voksolás előtt regisztrálni kell: az e-mail cím és a telefonszám megadása után egy szöveges üzenet kapunk egy kóddal, aminek beküldésével befejezzük a regisztrációt. Innentől kezdve naponta – bejelentkezés után – legfeljebb egy szavazatot adhatunk le.

A Žihadielko pre Komárno elnevezésű facebook-csoport már jelezte, élére áll a szavazós versenynek, szerveznek, buzdítanak, segítenek a regisztrálásban, voksolnak – ahogy már megszokhattuk tőlük. Az önkénteseknek és a civil összefogásnak köszönhetően Komárom már jónéhány hasonló versenyen nyert különböző értékes díjakat – többek között három méhecskés játszótér, továbbá a Tisztás, azaz Čistinka elnevezésű pihenőpark megépülése is a csoport szervezőmunkáját dicséri, ezeken kívül néhány más versenyben is közreműködtek.

A méhecskés csoportot még 2018-ben szervezte meg Lévai Silvia: „Május 30-tól újra teljes erővel küzdünk majd egy újabb szabadidőparkért. Remélem ezúttal is sokan segítenek majd célunk elérésében – arra kérem őket, figyeljék facebook-csoportunkat, ahol minden lényeges információt megosztunk! Ha sikerül nyernünk, a park mindannyiunkat szolgálja majd.”

(cs)

Top