Szabadidőparkot nyert Komárom

Ismét győzött a civil összefogás. Július 4-én ért véget a Kaufland áruházlánc internetes szavazáson alapuló versenye, melynek eredményeként Komárom egy sport- és szabadidőközpontot nyert.

Ahogy korábban több alkalommal, most is a Žihadielko pre Komárno elnevezésű facebook-csoport köré szerveződött civilek irányították a verseny menetét, buzdították és információval segítették a komáromiakat, hogy minél többen kapcsolódjanak be a játékba, naponta egyszer voksoljanak a városra. Ellentétben a korábbiakkal, a mostani, május végén indult verseny szinte pár nap alatt eldőlt, hiszen mind Komárom, mind a végül második helyen végző Homonna nagyságrendekkel több szavazatot kapott, mint a vetélytársak.

Komárom a 30 ezer lakosnál népesebb városok kategóriájában versenyzett – a kiírás szerint az első két helyezett nyerhette meg a K Park névre keresztelt sport- és szabadidőközpontot. Összesen 35 ezer voks érkezett Komáromra – a népesség alapján átszámítva ez több mint 110 ezer szavazatot jelentett –, ami fölényes győzelmet ért.

A megnyert szabadidőpark, amelynek mérete 28×14 méter, gördeszkás elemeket, streetball kosárpályát, pingpongasztalt, workout konstrukciót, mászófalat, padokat és asztalt, bringaállványt, szemeteskosarat és zöld növényzetet is magában foglal. Keszegh Béla, Komárom polgármestere kérdésünkre elmondta, az új sport- és szabadidőközpont városi telken, a Várúton, a lakótömbök közti, üresen álló területen épül majd meg.

A versenyt negyedik alkalommal indította útjára az áruházlánc, és évfolyamonként országszerte összesen 7 nyertest hirdettek. Az előzetes ütemterv szerint a 2024-es év nyertes városaival, illetve városrészeivel ősszel írják alá a szerződéseket, 2025 januárjáig lezárul az engedélyeztetési eljárás és legkésőbb jövő év augusztusáig mindenhol átadják az új szabadidőparkot.

A komáromi szavazást irányító, önkénteseket összefogó civil csoport még 2018-ban alakult, munkájuknak köszönhetően már jó néhány hasonló versenyen nyertek különböző értékes díjakat Komáromnak, melyek azóta megépültek és a lakosokat szolgálják. Három méhecskés játszótér, a Tisztás, azaz Čistinka elnevezésű pihenőpark megépülése is szervezőmunkájukat dicséri, ezeken kívül néhány más versenyben is közreműködtek.

(cs)

Top