Tragikus haláleset az Azahriah-koncerten

Komárom. Szomorú tragédia árnyékolta be a népszerű zenész, Azahriah sokak által várt koncertjét, melyre az észak-komáromi központi erődben került sor augusztus 3-án, szombat este. Egy 55 éves örsújfalusi férfi meghalt, valószínűleg szívroham következtében.

Szayka Róbert városi képviselő a koncertet biztosító szolgálat egyik vezetőjeként maga is részese volt a tragikus eseménynek. Már javában zajlott a zenei produkció, amikor észlelték, hogy egy férfi összeesett. Azonnal cselekedtek.

„Kiemelném, hogy a koncertet biztosító összes hatóság, beleértve a mi szolgálatunkat is, mindent megtett a férfi életének megmentéséért. Amikor rosszul lett, azonnal kiemeltük őt a tömegből és megkezdtük az újraélesztését. Ötven percen át próbálkoztunk, a jelenlévő mentősök, tűzoltók, rendőrök és mi magunk is egymást váltva alkalmaztunk szívmasszázst. Nagyon sajnáljuk, hogy ennek ellenére sem koronázta siker igyekezetünket. Ezúton szeretném részvétemet nyilvánítani az elhunyt családjának” – nyilatkozta Szayka Róbert a Deltának.

Információink szerint az 55 éves férfi Örsújfalun élt, születésnapi ajándékként kapta a jegyeket, lánya is a koncerten tartózkodott. A szervezők nevében az Egressy Béni Városi Művelődési Központ közleményében azt írta, a férfi azonnal szakszerű segítségben részesült, csaknem egy órát küzdöttek életéért. „A komáromi Azahriah-koncert szervezői őszinte részvétüket és mély együttérzésüket fejezik ki a koncerten elhunyt úr hozzátartozói felé“ – zárták nyilatkozatukat.

Több mint 5 ezer ember volt kíváncsi az észak-komáromi Újvár falai között megrendezett koncertre.

d

Top