Vége a komáromi Nokiának, itt a Microsoft

A komáromi régió meghatározó vállalkozása volt a finn származású NOKIA. Egy korszák fejeződött be azzal, hogy április 25-én hivatalosan is lezárult a Nokia mobiltelefon-üzletágának eladása a Microsoftnak, így a cég komáromi gyára is gazdát cserél.

A tavaly szeptemberben bejelentett, 5,4 milliárd eurós tranzakció lezárása a végéhez közeledik. A Nokia ezzel megvált hosszú évek óta veszteséges mobiltelefon-gyártó üzletágától és a jövőben kizárólag vezeték nélküli hálózati berendezés üzletágára és egy távközlési szabadalmi portfóliójának kezelésére összpontosít. A Microsoft az üzletnek köszönhetően a világ egyik legnagyobb mobiltelefon-gyártójává lép elő Windows mobil operációsrendszer-fejlesztő üzletágának támogatásához.

nokia

A komáromi gyárban dolgozók az elmúlt héten már megkapták az új logóval ellátott beléptető kártyáikat és más Microsoft ajándékokat. A gyáron látható hatalmas logó cseréje még várat magára, de a „nokiások“ már Microsoft alkalmazottként dolgoznak. Hogy milyen jövő vár a komáromi egységre, az egyelőre még pontosan nem ismert, azonban a Microsoft érkezésével a világ egyik legnagyobb technikai vállalata telepedett meg a régióban.

(kb)

Top