Kipofozták az elhanyagolt sávot a Kossuth téren

A Kossuth tér felújítása után még inkább láthatóvá vált az az útszéli elhanyagolt sáv, melyet betonmaradványok tarkítottak, s az autósok „vadparkolóként“ használtak. Az úttest és a járda közötti, Damjanich utcától a kereszteződésig húzódó szakaszt most lakossági kérésre, képviselői közvetítéssel a városi hivatal rendbe tette.

Az elnyúló területről először a betonmaradványokat, betonlapokat hordták el, majd a párhuzamosan futó járda- és útszakasz kiigazítása következett, a gyalogos rész szélére járdaszegélyeket raktak. Az adott szakaszra a múlt héten termőföld került, melyet fűvel is bevetettek, ezzel növelve a zöld területet a környéken.

sav
A munkálatok elvégzésére a Pragokom cég kapott megbízást – tudtuk meg a városi hivatalban Patus Sándortól, a kommunális osztály főosztályvezetőjétől. Mintegy 2 400 eurós tételben végeznek el útkarbantartási munkát, ebbe beleértve a korábbi hulladékok elszállítását és az új felületek kiépítését. A cég a termőfölddel való feltöltésre kapott megbízást, a zöld kialakítását már közhasznú munkások végezték – árulta el a részleteket Patus Sándor.

sav1Ilyen volt.

savosIlyen lett.

(kb)

Top