Western hangulat és rodeo az M-Clubban

Szombaton került megrendezésre a SWARR és az M-Club közös western lovas napja a Komárom és Ógyalla között található Hegyeken. A lovasok küzdelmein túl családias hangulat várta az érdeklődőket, egy kellemes napot tölthetett a természetben az apraja és nagyja.

Rekord számú nevezővel került sor a SWARR (Slovenská Asociácia Western Ridingu a Rodea ) és az M-Club közös lovas versenyére. A szövetség a profi versenyzőknek kínált lehetőséget a megmérettetésre az M-Club pedig már ötödször hirdette meg a vándorkupáját. A korábbi tapasztalatokra reagálva már rendszeressé vált a hobbi és a profi lovasok közös versenye. A régiónk egyik legnagyobb klubja magasra tette a mércét, a kupák mellett értékes díjakért zajlott a küzdelem.

ranch1
A western versenyek hagyományait követve szlalom és hordókerülő verseny is szerepelt a számok közt. A fiatalok sem maradtak távol, közel húsz versenyző indult junior kategóriában, az indulók teljes száma pedig meghaladta a negyvenet.

Az M-Club a versenyen kívül már megszokottan gondoskodott a családias hangulatról minden korosztálynak. Voltak kézműves foglalkozások, sétakocsikázás, lovagoltatás, arcfestés és a kihagyhatatlan ugrálóvár. Az ínyencségek most sem maradtak el, a vidék ízeiből válogathattak a vendégek.

ranch4
A versenyt a SWARR elnöke nyitotta meg, majd nyeregbe pattantak a lovasok. A SWARR felnőtt versenyét szlalomban Vajda János (Izsa) nyerte, hordókerülésben Soňa Púchovská (Dunaradvány) teljesített a legjobban. A junioroknál mindkét versenyszámban Múcska Gergő (Múcska farm) állhatott a dobogó legfelső fokára.

Az 5. vándorkupa  a felnőtteknél szlalomban Barbara Fazekasovához (Mácsik farm) került, a junior korosztályban pedig Tóth René (Kepaso Naszvad) teljesített a legjobban. Hordókerlésben a felnőttek között szintén Barbara Fazekasová végzett az első helyen, míg a juniorok között Mezei Betty (Mezei farm) lett az első. Az M-Club lovasai közül Jarmila Urbanová érte el a legjobb eredményeket.

(kb)

Top