Csodasarok Tanyon

Ünnepélyes keretek között került átadásra december 11-én a 2014 a külhoni magyar felsősök éve program keretében meghirdetett „Miénk a város!“ elnevezésű online játék főnyereménye, a tanyi óvodában. 

Csodasarok Tanyi óvoda

A Csodasarok-főnyeremény egyikét ugyanis az ötéves Szlávik Bence és vele együtt a tanyi óvoda nyerte. A versenyt a magyar kormány nemzetpolitikai államtitkársága hirdette meg. Bence sikeresen vett részt a négyhetes „Miénk a város“ című online játékban, melynek akadályait leküzdve győztesen került ki a párbajból. A megmérettetésre Bencét édesanyja Szlávik Veronika készítette fel, és mint utóbb kiderült, nem is akárhogyan. A százezer forint értékű csocsóasztalt, játékcsomagot és könyvajándékot azonban nemcsak kizárólag Bence kapta, hanem az óvodai közösség. Az ajándékcsomagból viszont egy játékot választhatott magának, melyet haza is vihetett. Ez volt az ő kis ajándéknyereménye.

A versenybe egyébként a SZMPSZ segítette hozzá a tanyi óvodát, hisz ők jelezték, hogy az interneten hirdetnek ilyen kvízt. Bence győzelmének nagyon örül, és főleg annak, hogy karácsony előtt ekkora ajándékot szerezhetett csoporttársainak. Mint ahogy Vajda Ilona, a helyi óvoda igazgatónője és Szabó Kinga óvónő elmondta, jelenleg 15 kisgyermek látogatja az óvodát. Ez egy vegyes csoport, mivel a tanyi egyosztályos óvoda. A gyerekek szülei nagyon készségesek, bármilyen programról is legyen szó, mindig segítenek. Ebből kifolyólag harmonikus az óvónénik és a szülők kapcsolata, s ez mindenképpen hozzájárul a nebulók jövőbeli egészséges szellemi fejlődéséhez.

-pint-

Fotó: Szlávik Veronika

Top