Indul a strandszezon. Mi, hol, mennyiért?

Bár az igazán jó idő még várat magára, a fürdők és strandok már készen állnak a nyári szezonra. Utánajártunk, hol, milyen szolgáltatással várják a fürdőzőket, és hogyan alakulnak idén a belépőjegyárak. Íme a régiós fürdőkörkép!

A legtöbb termálfürdő már májusban kinyitja a kapuit, jó hír ráadásul, hogy a többségük nem emelt árat az idei szezonra. Kedvezményekkel, újdonságokkal is szolgálnak a látogatóknak, és a legkisebbekről sem feledkeznek meg: szinte mindegyikük családbarát kikapcsolódási lehetőségeket is biztosít.

Layout 1* hétvége

Az észak-komáromi fürdőben a téli szezonban két termálvizes medence működik, az egyik ezek közül masszázselemekkel bővített. Amennyiben az időjárás elég meleg lesz, már hétfőn nyithat a strand: előbb a rekreációs medence – ebben egy szivárványcsúszda, egy gomba és két vízköpő található -, a két termálvizes ülőmedence és a pici gyerekeknek alkalmas medence lesz elérhető, majd fokozatosan az úszó- és oktató medence is rendelkezésre áll majd. A bennük található termálvíz jótékony hatással van egyes izomzatokra és reumás megbetegedésekre is. A gyerekeket hinta, csúszda, mászóka, kosárlabda pálya, strandröplabda várja, és asztaliteniszezni is tudnak a strand területén. „Az elmúlt években átlagosan 71 ezren látogatták a fürdőt, a vendégek száma növekvő tendenciát mutat” – mondta el Vörös Magdaléna, a strand vezetője. Hozzátette, elsősorban Csehországból, Németországból érkeznek turisták, de jönnek lengyelek is. A szálláslehetőség a Panoráma hotelben adott, az itt szállást foglalók kedvezményesen léphetnek be a strandra, ezen kívül kempingezni is lehet. A parkolás a főbejárattól néhány száz méterre lehetséges: a vár felőli gyűjtőparkolóban, valamint a sportcsarnok előtt.

Mint megtudtuk, az utóbbi időben látványos és kevésbé észrevehető fejlesztések is történtek: beiktattak egy hőcserélőt és a szolármelegítőt is. Idén várhatóan már nem lesznek nagyobb változások, a fürdőnek ugyanis más tervei vannak: szeretnék olyan módon bővíteni a létesítményt, hogy egész éves medencéik legyenek, és közben ne veszítsenek a napozófelületből.

delkom2

A dél-komáromi gyógyfürdő egész évben nyitva tart: a téli időszakban a két szabadtéri és egy beltéri meleg vizes gyógymedencével, jakuzzival, fedett úszómedencével, valamint egy tanmedencével várják a vendégeket, a nyári időszakban ez kiegészül egy szabadtéri, családi csúszdás élménymedencével, egy úszómedencével és két gyermekmedencével. A strandszezon május 1-jével indult. A fürdőben található víz gazdag ásványi-anyag tartalmának köszönhetően degeneratív gerinc és ízületi betegségek, baleseti ortopédiai, traumatológiai, idegsebészeti műtétek rehabilitációja alkalmas. A belépőjegyek ára nem változott, május 31-én ráadásul gyereknap alkalmából ingyenes a belépés a gyermekek és egy őket kísérő felnőtt számára. Az apróságokat változatos szórakozási lehetőséggel várják: régészeti homokozóval és egy új, tízméteres kalózhajóval. A nyári szezon újdonsága lesz a Delfin Klub animációs program alkotósarokkal és ügyességi játékokkal. A fürdő központi épülete előtt ingyenes a parkolás, a szállás pedig kempingezés, sátrazás formájában, faházakban és a Thermál Hotelben is lehetséges. „A továbbiakban szeretnénk folytatni a szauna tér átalakítását, ennek első lépése egy sószoba kialakítása, második üteme a törökfürdő megépítése és a vizesblokkok átalakítása lesz. Tervezzük a termálfürdő melletti vizesblokk felújítását, a fedett uszoda vízforgatójának cseréjét és a hőtechnika átalakítását” – tudtuk meg Török Tímeától, a fürdő marketing vezetőjétől.

A dél-komáromi WF Szabadidőpark május 15-én nyitja meg kapuit, idén is 6 medencével várják a látogatókat: úszómedence, családi medence, élménymedence, gyerekmedence, pancsoló és egy 36 méteres, 4 sávos óriáscsúszda áll a fürdőzők rendelkezésére. „Nagy újdonság lesz idén az új játszótér átadása, amely a mozgáskorlátozott gyermekeknek is minőségi időtöltést jelenthet a jövőben” – mondta el Jaskó Mónika recepcióvezető. A játszótér e hónapban készül el, csúszdákkal és ügyességi játékokkal bővítve. Ahogy a korábbi években, idén nyáron is sporttáborral várják a gyerkőcöket bentlakásos és napközis formában, szakképzett tanárok felügyeletével. Szállásra a kempingben és faházakban van lehetőség, de sátrazni is lehet.

pat1

Paton a strandfürdő a nyári hónapokban, júniustól augusztusig minden nap fél 8-tól este 8 óráig tart nyitva. Összesen 6 szabadtéri medence várja a látogatókat: rekreációs, gyerekmedence, sportmedence, ülőmedence, úszómedence és a három csúszdával felszerelt medence. Az ezekben található 27 fokos termálvíz jótékony hatással van a bőrbetegségekre és a mozgásszervi megbetegedésekre. A strandröplabda, a tenisz és a minigolf pálya a sport szerelmeseinek kedvez, de kölcsönözhető bicikli, pedálos kisautó, csónak és vízibicikli is. Mézes Péter elmondta, a strand látogatóinak száma évi 50-70 ezer között mozog. A parkolás ingyenes, szállást több panzió is biztosít. Paton a Wellness szállodához tartozó medence- és szaunavilág is csábító lehet: 3 beltéri medencével – nagy relaxációs medence, pihenőmedence, gyerekmedence –, továbbá két szabadtéri medencével várják a kikapcsolódni vágyókat, amelyek június végén nyitnak ki. Ezen kívül a szauna világ, a fitnesz központ is igénybe vehető, a vendégek pedig különböző masszázstípusokat és kozmetikai kezeléseket is kipróbálhatnak.

A nagymegyeri Thermal Corvinus fedett központjában 6 medence működik egész évben, a nyári szezonban pedig további három üzemel – az olasz medence május 1-től, az úszómedence május 15-től és a gyermekmedence június végétől egészen szeptember végéig. A 25-37 fokos termálvíz jótékony hatással van a mozgásszervi és ízületi megbetegedésekre. A legfiatalabb vendégeknek a fogadócsarnokban kiépítettek egy egész évben működő ugriparkot, a családi élménymedencében pedig interaktív vízi játszótér várja őket. „Tavaly egy 7 pályával működő csúszdaparkot is beüzemeltünk, a külső területen pedig játszóterek – mászófalak, csúszdák, homokozók, hinták várják a kicsiket. A főszezonban minden nap különböző animációs programokon szórakozhatnak, de nagy érdeklődés övezi a bábszínházi meseelőadásokat is” – tudtuk meg Várady Zsuzsannától, a fürdő illetékesétől.

A Nagymegyerre látogató vendégeket nagyjából 450 szálláshellyel, 5000 ágy összkapacitással várják. A termálfürdő parkolójában 400 személyautó fér el, a parkolás viszont díjköteles: 3 euró egy napra. A létesítményben 2009 óta folyamatos fejlesztésekre kerül sor, 2014-ben teljesen átépítették a félfedett ülőmedence mellett található szociális helységeket, valamint kicserélték a medence körüli burkolatot is. „Május közepétől kezdődnek a fedett úszómedence építkezési munkálatai, melyet még idén ősszel beüzemelünk” – ismertette terveiket Várady Zsuzsanna.

(Sztankó Annamária)

 

(Cikkünk a Delta május 11-i számában jelent meg)

Top