A hétvégén András-napi vásár

KOMÁROM. Idén újra november végén rendezik meg az András-napi vásárt. Helyszíne továbbra is a vár előtti parkoló és környéke. Az összes eladóhely elkelt, a vásári portékán kívül a finomságokból és a szórakozási lehetőségből sem lesz hiány. Bővülő parkolási lehetőségek, nagyobb szervezettség jellemzi majd a sok ezer embert vonzó eseményt.

November 20-án, pénteken kezdődik idén az András-napi vásár, amely az egész hétvégén – november 22-ig – várja a vásárolni és kikapcsolódni vágyókat. Tavaly és tavalyelőtt már októberben megtartották a rendezvényt, most újra a novemberi időpontra került. „Néhány éven keresztül a vásárt a választások előtti kampányidőszakhoz igazították, most azonban a cél újra a november végi András-naphoz közelíteni. Mivel egy vásár szervezésénél figyelembe kell venni a régió többi vásárának időpontjait, az árusok programját, így került november 20-22-re az idei vásár” – mondta el Stubendek László polgármester. Mind a 392 kijelölt hely elkelt: akad olyan árus, aki több placcot is kibérelt. Összesen 140 árus és 70 kézműves kínálja majd portékáit, továbbá 15 kisebb-nagyobb büfé és szabadtéri étterem nyílik a vár tövében. Két helyen is lesznek hinták, attrakciók, vásári szórakozási lehetőségek.

andrasnnn

Idén kiemelt figyelmet kapott a szervezettség növelése. „A standok felosztását újragondoltuk, hogy az árusoknak is tisztábbak legyenek a játékszabályok. Mivel az év folyamán a vár tövében egy nagy terület ki lett takarítva, itt további parkolóhelyek várják az érkezőket, azaz javulhat a helyzet ezen a téren” – mutatott rá Keszegh Béla alpolgármester, hozzáfűzve, a szervezők igyekeznek minél gördülékenyebbé tenni a vásárra érkezők mozgását. Tavalyhoz képest a mobil mosdók száma is növekszik. Az alpolgármester megjegyezte, a vásár nemcsak egy hagyományos és kedvelt esemény Komárom életében, mely a helyi termékek bemutatkozásának is lehetőséget biztosít, hanem egyúttal jelentős bevételi forrás is a városi kassza számára, ami a későbbiekben a város szépítésére fordítható.

Szombaton, november 21-én kolbászfesztiválra is sor kerül a vásár keretén belül. Részletes információk a város honlapján találhatóak, egy tematikus aloldalon.

(d)

Top