Lakosok támogatásával szépülhet a város

KOMÁROM. Ingyenes szavazással dől el, hogy három lehetőség közül melyik környezetszépítő ötlet kap 1000 eurós támogatást. A város, illetve két komáromi iskola ötletét lehet támogatni.

piramis

A Raiffeisen bank hirdette meg azt a versenyt, mellyel környezetvédelmi és városszépítési kezdeményezést támogat. Mint azt a városházán megtudtuk, Komárom városa is pályázott, a Kertész utcán található „Piramis” épülete előtti zöld területet szeretnék kicsinosítani. Az 1000 eurós összegből megvalósulhatna a tereprendezés, majd további parkosítással alakulhatna ki az épületek közti, forgalmas út melletti zöld sziget új arculata.„Az elhasználódott hirdetési felületek és táblák már el lettek távolítva, a következő tennivaló a rendezett parkosítás, amit jelentősen megnehezít az a tény, hogy a területet sok évtizeddel ezelőtt úgy töltötték fel egy réteg földdel, hogy alatta építkezési törmelék és beton maradt. Emiatt felhalmozódik a víz és a fák is csak rövid életűek, mivel a gyökerük nem tud mélyre kapaszkodni. Ez a támogatás lehetőséget kínálna ennek a problémának a felszámolására is. A jövőben a járdaszakasz mellé padok is kerülhetnek” – mondta el a részleteket Keszegh Béla alpolgármester.

A Határőr utcai szlovák iskola is benevezett a versenybe, egy korábbi projektjüket szeretnék folytatni, tovább csinosítanák az egykori Steiner Gábor szobor környékét, a szlovák gimnáziummal szembeni területet. A harmadik lehetőség, amelyre szavazni lehet, a Komensky Alapiskola elképzelése: ők az iskola udvarán végeznének takarítást, kerti munkákat.

A szavazás ingyenes, és a Raiffeisen bank komáromi fiókjában (a Šeko Centerben) lehet személyesen megtenni március végéig egy szavazólap kitöltésével. Bárki voksolhat, nemcsak a bank ügyfelei.

(d)

Top