Pozitív mérleggel zártak

BÚCS. A képviselő-testület június 27-én megtartott ülésén a község polgármestere, Karkó János ismertette az idei év első félévének eredményeit.

A megnyert pályázatoknak köszönhetően (70 000 euró) megvalósult az alapiskola kazánjainak cseréje és a kazánház felújítása. A radiátorok cseréjére beadott pályázat elbírálás alatt áll. A községbe megérkezett az új multifunkciós Multicar kisteherautó (értéke 127 500 euro), melyet szintén pályázat keretén belül nyert el a falu. Elkészült a községi hivatal felújításának projektje, valamint a szeparációs udvar projektje, mindkettő benyújtásra került a megfelelő szervekhez. Az óvoda épületének rendbetétele folyamatosan zajlik, hogy évkezdésre elkészüljön. A község vásárolt egy zúzó-kaszáló gépet a közterületek rendbetétele hatékonyságának fokozása érdekében. Az új bérház építése az építő cég más határidős munkái miatt szünetel, a cégtulajdonos ígérete alapján a munkálatok július közepén folytatódnak, és a novemberi határidőre elkészülnek.

Búcs község életéből 001

Ami a 2015-ös költségvetési zárszámadást illeti, a község pozitív tavalyi mérleggel zárt. Eladósodottságának mértéke 18%-ról 12,81%-ra csökkent. A zárszámadás, valamint a főellenőr véleményezése kifogás nélkül elfogadásra került.

A testület megtárgyalta a civil szervezetek támogatási kérvényeit. Ennek tükrében a megszavazott támogatások az idei évre: asztalitenisz egyesület 500 euró – működési költségek, Búcsért Szülőföldünkért Alap 300 euró – Gál Sándor kötetének kiadására, Búcsért Szülőföldünkért Alap 300 euró – emlékpark megvalósítása, Vadásztársaság 600 euró – a lőtér felújítására, Sportegyesület 10 000 euró – működési költségek, valamint az iskolacsapat megalakítására. A Vinfruct (borászok társulása) és a Felvidéki Rockszínház megkapta az autóbusz használatát fellépésekre, tanulmányi kirándulásokra.
Végül az önkormányzat jóváhagyta a Pince út felújításának támogatását 1000 euró értékben, a Diófás sor útburkolatának felújítását, a református templom melletti „rektorlak” tetejének felújítását 1500 euró értékben.

Kép és szöveg: miriák

Top